Ce este betonul amprentat vertical și care sunt avantajele?

beton amprentat vertical

Betonul amprentat vertical, des utilizat în Statele Unite, cunoaște în prezent o apreciere tot mai mare și în România. Acesta constituie o opțiune atrăgătoare față de placarea cu piatră, oferind o diversitate mare de modele și nuanțe, cu avantaje semnificative în termeni de costuri și timp de execuție.

Gama de modele este foarte variată, posibilitățile de decor fiind practic nelimitate. Aceste matrițe reușesc să reproducă materiale naturale, cu o fidelitate uimitoare, precum piatra, pavajul, cărămida sau lemnul.

Această tehnică se aplică folosind un mortar special creat pentru acest scop. Compoziția sa asigură consistența necesară pentru o aplicare pe verticală, la grosimi de până la 3 cm. Mortarul poate fi aplicat manual sau poate fi pulverizat cu ajutorul unui dispozitiv special pentru realizarea finisajelor exterioare.

Pentru o amenajare mai modernă, este de asemenea posibil să combinăm elemente mai audațioase, combinând modelele cu culori neconvenționale, precum, de exemplu, cărămizi de diferite dimensiuni și culori, sau pietre aurii sau argintii.

Care sunt avantajele betonului amprentat pe vertical?

Avantajele folosirii acestei metode în amenajările verticale sunt variate și substanțiale:

  1. Raport atractiv calitate-preț: În comparație cu alternativa placării cu piatră, această soluție se remarcă prin echilibrul dintre costuri și rezultate, aducând un plus de valoare proprietății.
  2. Diversitate de alegeri: Gama largă de modele și culori disponibile oferă un nivel ridicat de personalizare în designul fiecărei amenajări.
  3. Versatilitate: Prin natura sa adaptabilă, poate fi utilizat într-o varietate de contexte peisagistice – de la piscine și trepte, la ziduri și altele.
  4. O alternativă excelentă pentru finisajele exterioare: Spre deosebire de finisajele exterioare tradiționale, acesta oferă un aspect estetic unic și necesită un efort minim de întreținere.

Aceste caracteristici fac ca această metodă să fie o opțiune atractivă pentru o multitudine de proiecte, fie ele rezidențiale sau comerciale. Fiecare proiect își poate crea propriul său aspect unic, grație nivelului ridicat de personalizare pe care îl oferă această soluție.

amprentare pe verticala

Care sunt etapele pentru aplicarea betonului amprentat pe verticală?

Aplicarea betonului amprentat pe suprafețe verticale implică un proces distinct de pregătire, aplicare și finisare. Iată etapele esențiale ale acestui proces, adaptate pentru contextul specific al betonului amprentat vertical:

  1. Pregătirea suportului: Această etapă inițială necesită o curățare minuțioasă și preparare a suprafeței. Aplicarea unei primare de aderență asigură o legătură durabilă între suprafața existentă și noul strat de mortar.
  2. Aplicarea mortarului specific: După pregătirea suportului, se aplică mortarul special pentru betonul amprentat vertical. Acest mortar poate fi aplicat manual sau prin proiecție, asigurându-se astfel o distribuție uniformă pe întreaga suprafață.
  3. Realizarea amprentelor: Mortarul este apoi pregătit pentru aplicarea modelului. Se pulverizează un agent de decofrare lichid sau de tip praf, iar apoi se aplică matricea pentru a crea designul dorit.
  4. Colorarea: În această etapă, se aplică culoarea pe suprafața mortarului, în mai multe straturi, pentru a se obține efectul estetic dorit. Varietatea de nuanțe disponibile permite adaptarea aspectului final la preferințele fiecărui proiect.
  5. Finisarea: Finalizarea proiectului implică aplicarea unui lac de finisare. Acesta protejează designul, adaugă un aspect lucios suprafeței și asigură durabilitatea și rezistența în timp a betonului amprentat vertical.

Procesul detaliat mai sus, desfășurat cu atenție și profesionalism, duce la realizarea unei suprafețe estetic plăcute, durabile și rezistente, care evidențiază valoarea adăugată a betonului amprentat în contextul amenajărilor verticale.

Culori disponibile

culori beton amprentat

Care este prețul pe metru pătrat pentru amprentarea pe verticală?

Prețul pe metru pătrat pentru beton amprentat vertical începe de la 100 RON. În preț sunt incluse toate materialele folosite.

Important de menționat. Prețul este variabil și se calculează în funcție de suprafață, de tipul de material folosit, de tipul de culoare dorit (în cazul culorilor rare), de grosimea materialului utilizat etc.