Pardoseala de beton sclivisit: Durabilitate pentru Spații Industriale

beton sclivisit

Curtea unei hale de producție aglomerate sau podeaua unui magazin intens frecventat pot părea inițial să fie realizate dintr-un simplu ciment obișnuit. Cu toate acestea, în realitate, partea cea mai importantă a construcției, care este pardoseala, necesită o atenție deosebită. În acest articol, vom explora în detaliu despre betonul sclivisit și toate beneficiile pe care le oferă.

Indiferent de tipul activității desfășurate, accesul și lucrările se desfășoară pe pardoseală. Curățenia și siguranța spațiului de lucru joacă un rol extrem de important în protecția muncii. În funcție de situație, există cerințe impuse prin lege referitoare la igienizare, protecție împotriva alunecării și rezistență la trafic intens sau impact.

Toate aceste aspecte pot fi rezolvate în prezent într-un mod profesional și într-un timp foarte scurt prin turnarea de beton sclivisit pe podea.

beton sclivisit

Ce este betonul sclivisit?

Betonul sclivisit reprezintă un tip de finisare a betonului, livrat din centrala pentru betoane, care este turnat continuu și mecanizat. Acest proces conduce la obținerea unei suprafețe de pardoseală din beton sclivisit, ideală pentru activități profesionale.

Toate cerințele impuse de proiect sunt în totalitate respectate, astfel că rezultatul obținut aduce beneficii direct angajaților și muncii pe care o desfășoară. Chiar și în cazul unei hale de producție foarte aglomerate sau a unui magazin alimentar intens frecventat, o pardoseală din beton sclivisit va rezista fără urme evidente de uzură.

Utilizări diverse

Nu trebuie să credeți că acest tip de produs este destinat exclusiv utilizării în spații industriale. Betonul sclivisit poate fi apreciat și poate se integrează perfect în spațiile rezidențiale.

Accesul pe proprietate, zona garajului, terasele din curte sau parcările comune ale proprietăților vecine sunt primele pe listă. Pentru aceste spații și multe altele care permit această abordare, aveți nevoie de un produs cu caracteristici profesionale. Curățenia se va menține mult mai ușor, deoarece nu vor exista sedimentări sau depuneri de reziduuri, datorită sigilării suprafeței.

Astfel, costurile de întreținere vor fi reduse considerabil, iar confortul va fi sporit pentru fiecare pas sau metru parcurși cu mașina pe această nouă pardoseală. Anii care vor trece de la momentul punerii în folosință vor confirma că acest produs este superior oricărei alte forme de pavare, atât în exterior, cât și în interior.

Caracteristici esențiale

Principala caracteristică a betonului sclivisit este rezistența sa la solicitări repetate și extinse, pe o perioadă mare de timp. Rezistența la trafic intens, frecare și lovituri repetate cu obiecte dure sunt doar câteva dintre proprietățile care fac betonul sclivisit atât de apreciat în rândul celor care desfășoară activități profesionale. Pe lângă acestea, este renumit pentru ușurința în întreținere, ceea ce îl face extrem de convenabil, în special în domeniul comercial.

Cele mai importante caracteristici sunt rezumate în cele ce urmează:

 1. Timp redus de execuție, chiar și pentru suprafețe mari.
 2. Niveluri convenabile de costuri, inclusiv pentru zonele rezidențiale.
 3. Ideal pentru utilizare în cazul traficului greu.
 4. Ușor de integrat în designul general cu ajutorul nuanțelor de culoare.
 5. Rezistență sporită la lovituri și frecări repetitive zilnice.
 6. Fără urme evidente de uzură estetică sau structurală.
 7. Ușor de curățat datorită suprafeței închise și lipsite de pori.
 8. Suprafață fără depuneri de murdărie sau mirosuri greu de îndepărtat.
 9. Ușor de egalizat și de dat pantă după turnare, cu ajutorul dispozitivelor laser.
 10. Raport calitate-preț perfect.
 11. Predare rapidă pentru utilizare.
pardoseala beton sclivisit

Procesul de obținere

Toate aceste beneficii ale betonului sclivisit pot fi obținute numai dacă toate etapele lucrării sunt realizate cu mânoperă și materiale profesionale. Pornind de la solicitare, se va pregăti reteta de beton, ținând cont de condițiile specifice ale locului de turnare mecanizată a betonului și de cerințele de finisaj ale clientului. Efectul vizual și utilitatea unui beton sclivisit sunt consecința procesului mecanizat care are loc după turnare și nivelarea inițială a pardoselii.

Nu se poate înlocui această muncă manuală, deoarece implică un efort considerabil. Prin urmare, orice încercare de a realiza acest lucru individual este exclusă. Având în vedere toate aceste detalii, urmăriți în continuare secvența de etape care conduc la punerea în folosință a oricărei dimensiuni de pardoseală din beton sclivisit.

Modul de execuție

În fața acestui set de proceduri specializate în domeniul construcțiilor, așteptările privind ordinea și calitatea rezultatelor sunt înalte. Calitatea materialelor utilizate în compoziția pastei de beton, abordarea meticuloasă a metodei de turnare și finisare grosieră, secvența precisă a etapelor de elicopterizare care implică adăugarea colorantului întăritor și a particulelor de cuarț, precum și livrarea finală a produsului, toate promit obținerea unui rezultat remarcabil și excepțional. Este clar că fiecare aspect al procesului de producție este tratat cu profesionalism și atenție la detalii, pentru a asigura că betonul sclivisit rezultat este de cea mai înaltă calitate și se ridică la standardele ridicate ale industriei construcțiilor. Fiecare etapă este abordată cu precizie și experiență, pentru a asigura o execuție impecabilă și un rezultat care să îndeplinească toate cerințele și așteptările beneficiarilor.

Secvențele de lucru sunt următoarele:

 1. Stabilirea precisă a suprafeței pe care se va executa turnarea mecanizată a betonului și a procedurii de sclivisire.
 2. Montarea cofrajului și verificarea etanșeității acestuia.
 3. Prepararea retetei de beton la stația specializată.
 4. Lucrările în cascada: livrarea betonului, turnarea continuă și nivelarea cu ajutorul unor echipamente laser.
 5. Dispersarea colorantului întăritor și a particulelor de cuarț pe suprafață.
 6. Elicopterizarea mecanizată (sclivisirea) pentru obținerea nivelului și aderenței dorite.
 7. Pregătirea suprafeței pentru punerea în folosință prin spălare cu apă sub presiune.
 8. Recepția produsului, cu precizări privind modalitatea de întreținere curentă.

Aplicarea cuarțului

Materialul principal utilizat în compoziția betonului sclivisit este cuarțul. Duritatea acestuia se va transfera în produsul final, ceea ce face ca o pardoseală din beton sclivisit să îndeplinească toate caracteristicile necesare pentru utilizări intense, propriu-zise.

În aplicații industriale sau comerciale cu trafic intens, o suprafață din beton sclivisit nu are rival în industria construcțiilor.

Aceasta este o suprafață care rezistă fără incidente la loviri cu obiecte dure sau ascuțite, rămâne intactă în cazul frecării repetitive și poate fi întreținută cu resurse minime de materiale și forță umană.

Etapa de finisare a unei astfel de pardoseli evidențiază complexitatea particulelor de cuarț, care devine în sine un material de sigilare alături de colorantul întăritor.

Consistența obținută prin elicopterizare mecanizată este însoțită de un efect estetic profesional pe care suprafața pardoselii îl va primi.

Fiind vorba despre o lucrare în care betonul turnat este într-un proces continuu de întărire, etapa de elicopterizare trebuie realizată la momentul potrivit și într-un interval corespunzător.

De ce să alegi această pardoseală?

Pe scurt, iată o listă cu beneficiile aduse de implicarea cuarțului în etapa de sclivisire:

 1. Duritate maximă pentru pardoselile utilizate în activități industriale și comerciale specifice.
 2. Imunitate la căderi și frecări cu obiecte dure.
 3. Integrare estetică perfectă cu designul construcției.
 4. Suprafață impenetrabilă de murdărie, extrem de ușor de întreținut.
 5. Forme de acoperire asimetrice, ușor de adaptat și completat în funcție de nevoi.

Unde este cel mai utilizat?

Majoritatea proceselor de producție necesită acoperirea suprafețelor de lucru cu pardoseli durabile și ușor de curățat. De asemenea, zonele comerciale de amploare mare sunt interesate să primească o suport rigid, capabil să reziste traficului susținut din fiecare zi. Transferul spre zona rezidențială este perfect posibil, fără a necesita costuri suplimentare.

Astfel, soluția este deja optimizată la cel mai înalt nivel și oferă, într-un timp foarte scurt, o pardoseală din beton de cea mai bună calitate.

Iată o listă de locații în care puteți solicita o astfel de pardoseală din beton sclivisit:

 1. Hale de producție din industria alimentară, confecții, prelucrarea lemnului, etc.
 2. Spații deschise pentru birouri.
 3. Spații comerciale de orice dimensiune.
 4. Spații rezidențiale, interioare sau exterioare (garaje, terase, alei, trotuare, parcări).

Testul timpului este întotdeauna un factor decisiv în utilizarea oricărui produs. Lucrările de acest fel vor trece cu succes acest test și veți ști că alegerea acoperirii pardoselilor cu beton sclivisit a fost o decizie excelentă.