Pot folosi beton amprentat în interior? Este recomandat?

beton amprentat interior

Betonul amprentat nu mai este doar o soluție preferată pentru amenajarea spațiilor exterioare; se conturează cu rapiditate ca fiind o opțiune de încredere și pentru amenajările interioare.

În ciuda faptului că în țara noastră betonul amprentat nu se utilizează în interior încă la scară largă, acesta își găsește aplicabilitate în proiecte mai comerciale, cum ar fi hoteluri sau restaurante dar și pentru verande sau foișoare închise, unde aspectul său estetic unic și durabilitatea sunt deosebit de apreciate.

Pentru ce suprafețe interioare recomandăm betonul amprentat?

Alegerea de a utiliza beton amprentat în amenajările interioare este determinată de multe ori de funcționalitatea și estetica specifică a spațiului. Verandele și foisoarele închise sunt zone în care această opțiune de pardoseală își găsește cu ușurință locul. Aici, prin rezistența și durabilitatea sa, acest material se alătură armonios cu elementele de decor, oferind un aer natural și relaxant.

În mediul horeca, terasele restaurantelor sau pensiunilor pot fi transformate în spații unice și atractive cu ajutorul betonului amprentat. Se potriveste de minune cu mobilierul din lemn sau metal, iar întreținerea ușoară este un plus major în aceste locuri cu trafic intens.

În contextul comercial, industrial sau agricol, acest tip de beton este o alegere înțeleaptă pentru amenajarea piețelor, depozitelor sau halilor. Robustețea și capacitatea de a rezista la uzură îl fac ideal în aceste spații unde sarcinile grele și traficul frecvent sunt o normalitate. Prin urmare, în funcție de necesitățile spațiului, betonul amprentat poate fi soluția potrivită pentru amenajări interioare.

interior casa beton amprentat

De ce nu recomandăm beton amprentat pentru spații interioare ale caselor sau restaurantelor?

Betonul amprentat este un material excelent creat specific pentru spațiile exterioare, datorită durabilității, versatilității și esteticii sale speciale.

Astfel, nu este cea mai bună alegere pentru interioarele caselor. Într-un mediu rezidențial, unde confortul și atmosfera caldă sunt esențiale, materialele tradiționale pentru pardoseli, precum gresia, parchetul, mozaicul sau marmura, sunt adesea preferate.

Aceste materiale oferă o senzație mai caldă și pot fi mai potrivite pentru decorul interior al unei case. În plus, sunt disponibile într-o gamă largă de culori, modele și texturi, oferindu-vă posibilitatea să personalizați spațiul după gustul și stilul dvs.

Pavajul amprentat poate fi o alegere interesantă pentru interior doar dacă se dorește o abordare diferită, o notă de originalitate sau un stil industrial. Cu toate acestea, este important să ne gândim la confortul pe termen lung, la aspectul și la atmosfera pe care dorim să le creăm în locuință.

Pentru spațiile interioare de restaurante, baruri sau birouri, unde aspectul estetic este esențial, iar traficul este intens, este recomandat să se folosească materiale destinate interiorului, care pot rezista la uzura și pot menține aspectul estetic pe termen lung.

Totuși, dacă vă decideți să folosiți betonul amprentat în interior, găsiți mai jos culorile și modelele disponibile.

Culori

Cele mai folosite culori: gri, negru, crem, maron, rosu, crem închis.

culori beton amprentat

Modele

Care este prețul pe metru pătrat pentru beton amprentat?

Prețul pentru beton amprentat poate varia în funcție de grosimea dalei de beton, tipul de culoare ales (dacă este o culoare rară și trebuie comandată special), complexitatea proiectului, dificultatea design-ului, aria suprafeței. Cu toate acestea, un preț de pornire poate fi de 100 RON pe metru pătrat. Este esențial să cereți o cotație detaliată înainte de a începe proiectul.

Avantaje ale unei pardoseli din beton amprentat

  • Varietatea de modele și culori: Cu o multitudine de opțiuni la dispoziție, se pot realiza amenajări unice și personalizate. Materialul poate fi modelat pentru a imita piatra, caramida sau lemnul, adaptându-se la orice stil de design interior.
  • Durabilitatea impresionantă: Acest tip de pardoseală este proiectat pentru a rezista ani de zile, chiar și în condiții de trafic intens, fără a necesita o întreținere semnificativă.
  • Rezistența împotriva factorilor externi: Suprafețele create sunt rezistente la uzură, pete și chiar la temperaturi extreme, ceea ce le face ideale pentru spații precum restaurantele sau magazinele.
  • Costul competitiv: Comparativ cu alte soluții de pardoseli, cum ar fi marmura sau lemnul, alegerea acestei opțiuni poate genera economii semnificative.
  • Ușurința în întreținere: Curățarea și îngrijirea acestor suprafețe este simplă, neavând nevoie de produse speciale de curățare. De asemenea, nu acumulează praf sau alergeni, ceea ce contribuie la un mediu interior mai sănătos.